Стафилококи причинили натравянето на децата в Банско

Стафилококи причинили натравянето на децата в Банско
Стафилококова инфекция е причинила натравянето на 38-те деца и тримата преподаватели в събота сутринта в хотел „Бъндерица“ в Банско. Снимка: „Всеки ден“
A A+ A++ A

Стафилококова инфекция е причинила натравянето на 38-те деца и тримата преподаватели в събота сутринта в хотел „Бъндерица“ в Банско.

Учениците и учителите от 125 СОУ в София се озоваха в болницата в Разлог след консумация на руло „Стефани“, леща, пилешки бутчета с ориз и пасти в петък.

В събота сутринта те бяха приети в болницата със симптоми на хранително отравяне, а в неделя бяха изписани в добро състояние от болницата.

„Бактерията е открита в трима от петимата работници в кухнята на хотела и както подозирахме, тя е причинила натравянето на децата“, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Огнян Чилев пред БГНЕС.

Земеделският министър Мирослав Найденов заплаши с жестоки санкции, ако причина за заразяването на децата на зеленото училище се окаже храната.

„Семействата са платили доста високи цени, за да бъде допуснато да се развали празникът на децата и да се причинят тревоги на родителите“, коментира министърът.

Той похвали работата на Българската агенция по безопасност на храните, като посочи, че инспекторите работят усърдно, а там, където има пробиви в системата, си отиват директори.

Мирослав Найденов припомни, че регионалният директор в Силистра бе уволнен заради неадекватния контрол, довел да бъде затворено най-голямото месопреработвателно предприятие на Балканите.

#хранително натравяне #министър на земеделието #Мирослав Найденов #пилешки бутчета #зелено училище #Банско #стафилококова инфекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »