Предложение: Енергото да лепи бележки, когато ще спира тока

Предложение: Енергото да лепи бележки, когато ще спира тока

pixabay.com

A A+ A++ A

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи свое предложение до омбудсмана на Р. България д-р Диана Ковачева относно вменяване в задълженията на електроразпределителните дружества, съгласно което уведомленията за прекъсвания в електрозахранващата мрежа да бъдат оповестявани писмено в районите и жилищните блокове, където се предвижда профилактика, освен да бъдат изписвани в сайтовете на съответната община и публикувани в местни медии и средства за масова комуникация.

Предложението не касае единствено община Русе, а всички общини на територията на страната. Според наблюдения през времето, хората предпочитат да прочетат закачена информационна бележка на вратата на своя вход, отколкото да следят за планираните профилактики в интернет пространството.

„Предложението не носи финансова тежест от страна на държавата или на местно ниво, а подобни „облекчения“ в ежедневието на жителите на съответната община биха били приети положително и имат резон да подобрят качеството на живот“, добавя още Пазарджиев.

Официалното писмо е изпратено до д-р Ковачева и към момента се очаква отговор.

#ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »