Срещите на ГЕРБ-СДС с другите партии започват утре - какви са нагласите на "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН?

Срещите на ГЕРБ-СДС с другите партии започват утре - какви са нагласите на "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН?
A A+ A++ A

ГЕРБ-СДС започват разговори с другите политически сили в парламента. Те ще се проведат утре и в петък, след което ще има лидерски срещи.

След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че формацията няма да прави коалиции и започва преговори с другите политически сили, от "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН заявиха, че ако ги поканят на разговори, ще се отзоват.

Ето част от политическите реакции:

Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС:

"Ако има покана, ние ще се отзовем. Ние има какво да кажем, има и какво да чуем, надяваме се, от тях, защото страната се намира в трудна ситуация и ние ще направим възможното за преодоляване на политическата криза, за да преодоляваме и другите кризи".

Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП:

"Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка. Казвам тротинетка, защото не звучите като сериозен автомобил, който ще изтегли България от кризата. Няма да бъдем и параван за вашето безсилие - на първия и втория, чиято отговорност е да създадете правителство и да управлявате страната. Ако бъдем поканени на разговори, както винаги сме казвали, ако участваме в преговори, а не в ултиматуми и не да ни ударите по масата програма и състав на кабинет и да кажете натискайте копчетата- Не! Ако бъдем поканени да участваме в преговори, ще се отзовем".

Станислав Балабанов, ПГ на ИТН:

"На разговори ще се отзовем в духа на парламентаризма. "Има такъв народ" ще се опитва да бъде гарант този парламент да е работещ, защото държавата има нужда от спокойствие".

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"