Шойгу: Производството на оръжия е ключов фактор за успеха ни в Украйна

Шойгу: Производството на оръжия е ключов фактор за успеха ни в Украйна
A A+ A++ A

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че Русия нанася тежки удари срещу Украйна по всички фронтове, но същевременно снабдяването с оръжия е от ключово значение за гарантирането на успеха на Москва, предаде Ройтерс.

На среща с висшето военно командване Шойгу каза, че руските въоръжени сили провеждат операции "по всички линии на бойно съприкосновение".

"Независимо от безпрецедентната военна помощ на западните страни противникът понася значителни загуби", допълни той.
Шойгу посочи, че руската армия провежда успешни атаки срещу украински складове, в които се съхраняват оръжия, доставени от Запада. Русия трябва да засили военното си производство, тъй като успехът на руските войски "до голяма степен зависи от навременното запълване на оръжейните запаси", подчерта той.

По думите му оръжейните предприятия са получили разпореждане в кратки срокове да увеличат темпото и обема на производството си.
Руската армия разполага с всички боеприпаси, от които се нуждае за бойното поле за тази година, увери Шойгу. Въпреки това той призова един от основните ракетни производители спешно да удвои производството на високоточни ракети.

През последните дни Русия нанесе едни от най-големите ракетни атаки срещу Украйна, чиято армия понесе големи загуби на жива сила.
Вчера Евгений Пригожин, ръководител на руската частна военна компания "Вагнер", която играе водеща роля в щурма на град Бахмут, отново обвини руското министерство на отбраната, че не доставя достатъчно боеприпаси на силите му. Бойците от "Вагнер" се нуждаят от 300 тона артилерийски боеприпаси на ден, но военното ведомство предоставя само една трета от това количество, каза той.

#Сергей Шойгу #Шойгу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »