САЩ увеличи помощите за „Санди“ на 137 млн. долара

САЩ увеличи помощите за „Санди“ на 137 млн. долара
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

САЩ увеличи помощите за пострадалите от урагана „Санди“ на 137 млн. долара, съобщиха от пресцентъра на Белия дом.

Размерът на директната финансова помощ, оказана от властите в САЩ на пострадалите от урагана „Санди“, е над 137 млн. долара, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Съобщението бе разпространено след съвещание по въпросите за координиране на възстановяването на пострадалите райони. То е проведено под формата на телефонна конферентна връзка при председателството на президента Барак Обама.

Конферентната връзка се е наложила, защото той е на предизборна обиколка в страната, а вътрешният министър Джанет Наполитано и директорът на Федералната агенция по извънредните ситуации Крейг Фюгейт работят в районите, най-силно пострадали от стихията.

По данни на Белия дом от федералното правителство на САЩ спешна финансова помощ са поискали около 164 000 жители на Ню Джърси, Ню Йорк и Кънектикът.

В неделя правителството на САЩ бе решило да отпусне от Федералния бюджет над 107 млн. долара спешна помощ за пострадалите от „Санди“.

За спешни парични помощи към федералния център се бяха обърнали над 122 000 души, уточни агенцията за извънредни ситуации.

Става дума за над 69 000 жители на щата Ню Йорк, 49 000 - на Ню Джърси, и 2400 - на Кънектикът. Те ще получат съответно 75 млн., 31 млн. и 368 хил. долара.

#Санди #ураган #помощи #Президент на САЩ #Барак Обама #обиколка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници