Тези супер растения прогонват кърлежите и бълхите от градината

Тези супер растения прогонват кърлежите и бълхите от градината
Pixabay
A A+ A++ A

За да направите двора си по-безопасен за любимците си и за вас, засадете подходящите растения, които прогонват опасните насекоми.

Тази практика е допълнение към традиционната обработка на тревните площи за премахване на кърлежите и бълхите. Както всички насекоми, така и кърлежите и бълхите са привлечени или отблъснати от определени миризми. Засаждайки растения с неприятни за тях миризми, намалявате шансовете да бъдете засегнати от присъствието им.

Розмарин

Прекрасната подправка, която ползваме в традиционната ни кухня, е чудесен репелент в градината. Натуралните етерични масла на розмарина са много силни и имат природен пестициден ефект, тъй като прогонват кърлежите, бълхите и други вредители, като комари, листни въшки, акари.

Пелин

Пелинът излъчва неприятна за насекомите миризма, но пък има прекрасна сребриста зеленина, с която краси двора. Листата му излъчват характерния аромат, който възпира летящите и пълзящи насекоми да атакуват тревните ви площи. Той отблъсква още молци, комари.

Чесън

Чесънът е прекрасна подправка в кухнята на много народи от векове. Без него ястията не са същите. Обичаме вкуса му, но не и аромата на дъха ни след това. Насекомите също не обичат миризмата на пресния чесън, заради което стоят настрана от него.

Уханието на чесъна и лука прогонват кърлежите и бълхите. Неприятни са още за въшките, комарите. Можете да разпръснете и няколко скилидки из дома си, за да сте сигурни, че и в затворените пространства няма да сте обезпокоявани от неприятните насекоми, пише "Ретро".

#кърлежи #растения #Градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"