Слънце до обяд, следобед - краткотраен дъжд в Западна и Централна България

Слънце до обяд, следобед - краткотраен дъжд в Западна и Централна България
Pixabay
A A+ A++ A

В събота до обяд ще преобладава разкъсана висока облачност, която в много райони ще се увеличи. След обяд очакваме и слаби валежи от дъжд над планинските райони от Западна и Централна България. Повече слънчеви часове очакваме в Източна България.

Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток. Максималните температури ще се повишат и ще са между 15°С и 20°С.

Времето в София

През нощта срещу събота ще се задържи с разкъсана висока облачност Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 1°С и плюс 3°С, а максималните до 17°С.Ще има условия и за слани в сутрешните часове.

През деня в събота до обед ще преобладава разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличи. Очакват се и слаби валежи от дъжд.

Времето по планините

До обед времето по планините ще с разкъсана висока облачност. Следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще е предимно облачно и на изолирани места, ще превали дъжд, а над 1800-1900 метра – и сняг.

Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Времето по Черноморието

В събота до обед ще преобладава разкъсана облачност. Следобед тя ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 15°C и 17°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 9-10°C. Вълнението на морето – до 1-2 бала.

Времето на Балканите

Над западните райони от полуострова времето ще се влошава. След обяд над тези райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Над останалите райони преди обяд ще преобладава слънчево време, по-късно облачността ще се увеличи.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »