Рашидов отказа да коментира Доган, бил „полубог“

Рашидов отказа да коментира Доган, бил „полубог“
На Доган не бива да се коментира нищо. Той е полубог, каза в понеделник Вежди Рашидов и се въздържа от по-нататъшен коментар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Думите на Ахмед Доган не бива да се коментират, защото той е полубог, заяви министърът на културата Вежди Рашидов.

Така той коментира изказването на лидера на ДПС за Балканската война в неделя, повод за което беше скандалът около почетното гражданство на ген. Васил Делов.

„Необходим е общ прочит на нашата, Балканската история“, заяви Ахмед Доган по повод казуса с въздържанието на общинските съветници от ДПС в Кърджали да гласуват посмъртното почетно гражданство на освободителя на града.

Той обясни, че общ прочит означава историците от Балканските държави да седнат, да погледнат алтернативно на въпроса за победители и победени, за освободители и освободени.

Според него общият прочит на Балканската история „предполага да се съобразиш не само със своята политическа целесъобразност, но и с другостта на съседа. Означава не само да издигнеш в правило едно военно събитие, но да включиш в него и човешките измерения, защото всяка война е свързана с много страдания“.

„На Доган не бива да се коментира нищо. Той е полубог“, каза в понеделник Вежди Рашидов и се въздържа от по-нататъшен коментар.

„Не съм експерт по турските работи и най-вече по вероизповеданията“, оправда се културният министър.

Вежди Рашидов представи археологическите разкопки под църквата „Света София“ и на Античния комплекс „Сердика“ на ливанския премиер Наджиб Микати, който пристигна у нас на официално посещение в неделя по покана на премиера Бойко Борисов.

#Вежди Рашидов #министър на културата #Ахмед Доган #ДПС #Кърджали #ген. Васил Делов #почетен гражданин #Балканска война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"