Илиан Василев повдигна темата за безумно скъпия паркинг на болница Аджъбадем: Когато пуснеш търговеца в Храма, той се самозабравя

Илиан Василев повдигна темата за безумно скъпия паркинг на болница Аджъбадем: Когато пуснеш търговеца в Храма, той се самозабравя
A A+ A++ A

Бившият ни посланик в Москва и настоящ журналист, енергиен експерт и политически анализатор - Илиан Василев, повдигна много важна и покзателна тема - ето каква:

"Лечението" в болница "Аджъбадем" започва шоково от паркинга - 5 лева в първия час. Финансовата им служба твърди, че това е най-печелившия им бизнес - на нетна /разходи-ползи/ база.

Особено перверзна е ситуацията за хора, които идват от страната, и без това сметката за прегледи и лечение е рекордна като ценоразпис, но ако трябва да останеш за операция, за повече време? И се питаш нали в болниците - или лечебниците трябваше да има място за грижа, за състрадание. Разбирам бизнес, печалби, доходи. С по-високите цени за паркинга искали да ограничат наплива на коли, защото нямали повече място.

И като си помислиш, че никой не отива там от добро, и че по принцип паркингът би трябвало да отсъства като главен елемент в бизнес отношението - пациент - лекар, та се питам не е ли време да ограничим плащанията от бюджета за подобни финансови "екстремисти" и да сложим ред.

Защото в новия бюджет наливат нови 700 милиона лева, и пак, и пак, а в подобни болници морал няма, само нагон за свръхпечалби. В същото време има болници, които си вършат работа, но не получават средства - държавни и общински.

Жалко, защото в тази болница има прекрасни лекари, но като пуснеш търговеца в Храма, той се самозабравя.

#Илиан Василев #болница #Аджъбадем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"