Топ финансисти от Г-20 нищят икономическите проблеми на САЩ

Топ финансисти от Г-20 нищят икономическите проблеми на САЩ
Участниците във форума ще обсъдят евентуалната „данъчна пропаст", която би се получила в САЩ, ако бъдат увеличени данъците, обяви финансовият министър на Мексико Хосе Анторио Меаде. Снимка: eldespertardeoriente.com
A A+ A++ A

Финансовите министри и президентите на централни банки на страните от Г-20 пристигнаха в неделя в Мексико, където ще разискват финансовата ситуация в САЩ и възможните рискове за икономиката на страната.

На срещата в Мексико не присъства министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър, предадоха РИА „Новости" и БГНЕС.

Както заяви на пресконференция финансовият министър на Мексико Хосе Анторио Меаде, участниците във форума ще обсъдят безпокойството на страните от Г-20 от евентуалната „данъчна пропаст", която би се получила в САЩ, ако бъдат увеличени данъците.

Според експерти вдигането на данъците и крупните съкращения на разходите, разисквани в Конгреса, може да доведат до рецесия в една от най-големите икономики в света и като следствие на това да пострада производството в световен мащаб.

Става въпрос за орязване на около 600 млрд. долара разходи, което ако бъде одобрено от Конгреса, може да влезе в сила от 1 януари 2013 г.

Това е последната среща на Г-20 под председателството на Мексико. От 1 декември ротационното председателство на групата се поема от Русия.

#Мексико #Г-20 #Тимъти Гайтнър #САЩ #конгрес #данъци #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »