1000 лева за паркомясто в центъра на Кюстендил и по 600 лв. в кварталите за година

1000 лева за паркомясто в центъра на Кюстендил и по 600 лв. в кварталите за година
A A+ A++ A

По 1000 лева за паркомясто в централната градска част и по 600 лева - за кварталите в Кюстендил ще се плаща на годишна база, решиха общинските съветници. Гражданите ще могат да си закупят място за паркиране на автомобила си пред домовете и блоковете.

Проблемът с местата за паркиране в Кюстендил е сериозен. Има и разположени автомобили по паркингите, които са за продан, и това е нарушение на наредбите, коментираха от общината. Въвеждането на платени паркоместа ще създаде някакъв ред, каза общинският съветник инж. Огнян Атанасов:

"Ако искате да си наемете паркомясто, което да е ваше и друг да не може да ви спира на мястото е 600 лева. А, иначе, ако сте в централната градска част имате при вас паркинг, общински, ще ви струва 1000 лева, за да си наемете място за година".

Напрежение с паркирането има в кв. "Колушко дере", където м.г. се правиха ремонти по инфраструктурата. В проекта обаче не са предвидени достатъчно паркоместа, а живеещите организираха подписка дали да се въведе еднопосочно движение и да се паркира в дясната страна на платното.

#Кюстендил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"