Само за ден: МВР спипа 9 пияни и 12 дрогирани зад волана

Само за ден: МВР спипа 9 пияни и 12 дрогирани зад волана
МВР
A A+ A++ A

През изминалото денонощие са установени общо девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. Четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, пет - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 водачи, а шест са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 066 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 194 водачи и пътници. Съставени са 2469 фиша и 675 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на превозни средства от неправоспособни шофьори.

Двама души са загинали, а 23-ма са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София са регистрирани две тежки и 20 леки пътнотранспортни произшествия. Пострадали са двама души, жертви – няма.



#МВР #КАТ Пътна полиция #пияни #дрогирани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"