След урагана „Санди“ студ скова Ню Йорк

След урагана „Санди“ студ скова Ню Йорк
След тежките последици от урагана „Санди“, който връхлетя източното крайбрежие на САЩ преди седмица, студ скова щата Ню Йорк. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След тежките последици от урагана „Санди“, който връхлетя източното крайбрежие на САЩ преди седмица, студ скова щата Ню Йорк.

Ниските температури причиниха нови трудности на жителите на областта около мегаполиса, предадоха АФП и БГНЕС.

Десетки хиляди нюйоркчани, които са намерили временен подслон в необитаеми жилища, се нуждаят от нормални жилища с отопление и осветление.

„Положението на тези хора трябва да се разреши незабавно“, подчерта на пресконференция губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

Според кмета на Голямата ябълка Майкъл Блумбърг в такава ситуация се намират близо 40 000 нюйоркчани. Градоначалникът дори сравни бедата от студа с урагана „Катрина“, който опустоши Ню Орлиънс през 2005 г.

„Само че тогава много граждани напуснаха града, а жителите на Ню Йорк къде да отидат, ние имаме малко жилища в града?“, посочи кметът.

В същото време около 603 000 души в Ню Йорк и близо половин милион в Ню Джърси продължават да са лишени от електроенергия, а в близките дни нощните температури в тази част на САЩ се очаква да паднат под нулата.

На всичко отгоре в средата на седмицата синоптиците прогнозират силни ветрове, които могат да доведат до нови наводнения в крайбрежните райони.

#кмет на Ню Йорк #Ню Джърси #Ню Орлиънс #Майкъл Блумбърг #Андрю Куомо #Ню Йорк #ураган „Санди“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници