Днес през страната преминава студен фронт, ще вали и ще гърми

Днес през страната преминава студен фронт, ще вали и ще гърми
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планинските райони. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад, в източните райони - от югозапад, ще е слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 17°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна, с валежи от дъжд, над 2300 метра - от сняг. На много места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен, временно силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 31 мин. и залязва в 20 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 47 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 20 мин. и изгрява в 9 ч. и 45 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »