Нов ужас в САЩ 5 г. след клането във Вирджиния

Нов ужас в САЩ 5 г. след клането във Вирджиния
Полицията отцепи района на новата стрелба в кампуса на Техническия университет във Вирджиния. Снимка: Ню Йорк Таймс
A A+ A++ A

Двама души бяха убити при стрелба в Техническия университет в американския щат Вирджиния вечерта в четвъртък българско време.

Единият от убитите е полицай от университетската полиция, работеща в рамките на кампуса (университетското градче), предаде електронното издание на в. „Ню Йорк Таймс“.

39-годишният полицай Дерик Кроуз, ветеран от американската армия и баща на пет деца, е бил застрелян от упор на паркинг в университета.

Властите все още не са съобщили официално името на втория убит, но според губернатора на Вирджиния Боб Макдонъл има сериозни доказателства, че това е самият нападател, който може да е извършил самоубийство.

Охраната на университета, в който учат близо 30 хиляди студенти, е предупредила обитателите на студентското градче да не напускат без нужда общежитията си.

Новият инцидент с убити при стрелба в Техническия университет във Вирджиния се случва почти пет години след клането от април 2007 г., когато студентът в университета Сюнг-хуи Чо застреля 32 души и рани 26, след което се самоуби.

„Клането в Техническия във Вирджиния“, както е известен инцидентът от 2007 г., е най-кървавият по рода си в историята на САЩ.

Новата стрелба в четвъртък се случи ден след като университетът беше глобен с 55 000 долара от министерството на образованието на САЩ заради неадекватна реакция при инцидента през 2007 година.

#САЩ #стрелба #клане #университет #кампус #Вирджиния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници