Новата болница "Сърце и мозък" във Враца

Новата болница "Сърце и мозък" във Враца
A A+ A++ A

В документа е описано, че новата болница във Враца ще бъде разположена в шестетажна сграда. Лечебното заведение ще разполага с Диагностично- консултативен център с 14 кабинета и манипулационна. Ще има клинична, микробиолгична и патологична лаборатории.

Бъдещото отделение по Кардиология ще е най-голямо – с 36 легла и напълно ще дублира дейността на врачанската болница. Както всъщност и останалите отделения без Уши , нос и гърло, Патоанатомия и отделение по Кожни и венерически болести. Няма да бъде дублирана дейността и на КОЦ-Враца.

Отделението по Неврология ще бъде с 26 легла, Ортопедия и травматология, Педиатрия и Гастроентерология с по 20 легла. В отделението по Акушерство и гинекология ще има 10 легла, а 5 ще са в това по Неонатология. Родилната зала ще е с две легла.

На петия етаж ще бъдат разположени отделенията по Съдова хирургия с 20 легла, Хирургично отделение също с 20 легла и Реанимация и интензивни грижи със 7 легла.

В сградата ще има три операционни зали, отделение по Образна диагностика с ядрено- магнитен резонанс.

По договор новата болница ще работи с кръвна банка, с отделение по Патоноанатомия и диализно лечение. Ще бъде разкрита и аптека.

В района ще бъдат осигурени 57 места за паркиране, като ще има и такива за линейки.

В началото на миналия месец бе даден старт на геоложките проучвания на терена, където ще бъде изградена новата болница „Сърце и мозък“. Тя ще бъде построена под дома за стари хора „Зора“ на терен, закупен от инвеститора преди години, но с намерение да се създаде единствено кардиологична болница с инвазивна кардиология.

Припомняме, че още през 2022г. от регионалната колегия на Български лекарски съюз излязоха с положително становище за изграждането на новото болнично заведение в областния център.

Сградата ще бъде изцяло газифицирана и разположена на имот от 5 дка., с близка до трапец форма, с лице към улицата от западната страна.

#Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »