Емили Тротинетката преувеличила: Не е опитвала да се беси с чаршаф

Емили Тротинетката преувеличила: Не е опитвала да се беси с чаршаф
A A+ A++ A

Емили Йорданова, известна още и като Тротинетката, която е в пловдивския арест заради гаврата с 20-годишно момче, не е искала да й се внасят женски хормони в килията. Това пише "24 часа" по информация от служители на местата за лишаване от свобода.

Въпросът беше отправен, след като се появиха информации, че трансджендър лесбийката се е сблъскала с неочакван проблем зад решетките - набола й е брада. Това се дължало на факта, че в ареста не можела да взема редовно женските хормони, които на свобода приемала.

Оказа се, че Емили не е отправяла искане да й бъдат осигурявани хормони, докато е лишена от свобода. В ареста всички медикаменти се получават след предписание от лекар и се внася по една доза в точно определен час на приемане, обясниха запознати с реда зад решетките.

Оказа се невярно твърдението и на самата Емили, че в килията два пъти е опитала да се самоубие с чаршаф. От затворническата управа отрекоха при тях изобщо да са постъпвали сведения, че трансджендър лесбийката е имала намерение да посегне на живота си.

Много хора се вълнуват от въпроса в женски или мъжки затвор би лежала Емили, ако бъде осъдена на лишаване от свобода. Това е почти невъзможно, защото тя има чисто съдебно минало и по обвиненито за хулиганство най-много да получи условна присъда, пробация или административна глоба. Все пак обаче въпросът къде би лежала остава. Ако постоянната адресна регистрация на Емили още е в Плевен, трябва да е плевенския затвор, който е само за мъже. Причината да е така е, че по документи тя се води Даниел Йорданов.

Дългогодишен служител на местата за лишаване от свобода си спомни само за един случай, при който мъж претърпял пълна промяна, е бил пратен в Сливенския затвор. Ситуацията обаче при него била доста по-различна. Мъжът не само бил сменил пола си чрез операция и хормонално лечение, но и документите си в Германия, в тях вече бил жена. Затова, когато е трябвало да доизлежи у нас присъда, получена именно в Германия, бил изпратен в сливенския затвор, защото и по документи бил жена.

Засега Емили остава сама в килия в пловдивския арест. Кога отново ще поиска съдът да гледа мярката й за неотклонение не е ясно. В ареста са и Петко Чеченеца, и Тошо Куката, които заедно с блондинката се гавриха с момче в пловдивски мол.

#Емили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"