Филип Станев: ИТН ще бъде очите, ушите в парламента

Филип Станев: ИТН ще бъде очите, ушите в парламента
A A+ A++ A

След като по волята на избирателите ще бъдем най-малката парламентарна група - ще бъдем очите, ушите, сензорът, който ще следи какво се случва вътре в парламента. Как протичат законодателните процеси и дали нещо е в ущърб на обществото. Функцията ни е контролна - ние сме вътрешен датчик дали протичат политическите процеси по полезен начин за обществото. Ще говорим с всеки по темите, които касаят обществото. Това каза депутатът Филип Станев от "Има такъв народ".

"Загубихме време, вместо да се случи логичното - да се избере председател на НС от най-голямата парламентарна група още на първото заседание. Конституционната процедура след конституиране на парламента е започване на консултации и връчване на мандати. Ако ГЕРБ не състави кабинет, ще има и втори мандат. Цялата отговорност за съставянето на кабинет лежи върху плещите на първата политическа сила. На този етап те си говорят с ПП, ние не сме говорили с тях. Това не е на дневен ред", коментира той.

Той коментира и искането за снемане на имунитета на Радостин Василев. Станев призова Василев да понесе цялата тежест на наказателната отговорност.

През юни 2022 г. пред журналисти Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христинка Иванова и отцепилия се парламентарната им група спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще "прати хора, които да вземат молбата ѝ за напускане на парламента". "Сега пък ти ме заплашваш", добавя жената.

#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"