Константин Иванов: „Да пробудиш драконче“ не е книга за децата

Константин Иванов: „Да пробудиш драконче“ не е книга за децата
A A+ A++ A

Благодарение на будната реакция на родителите разбрахме, че книгата "Да пробудиш драконче“ не е подходяща за децата във възрастовата категория, към която е насочена. Тя е изтеглена от инициативата "Разказвачът на приказки". Това каза д-р Константин Иванов – инициатор на "Разказвачът на приказки“.

"Недоглеждането от наша страна е, че може би не се е обърнало достатъчно внимание на текста", допълни той.
Инициативата "Разказвачът на приказки“ е подкрепена от Министерство на образованието, Синдикат

"Образование“,Държавна агенция за българите в чужбина и други публични институции и личности. От началото на своето съществуване чрез нея са представени над 150 автора в множество училища и до момента не е имало случай на негативна реакция към някое от представените произведения, обясни Иванов.

"Когато авторите гостуват някъде, всички директори на училища, класни ръководители, деца, родители са информирани предварително кой автор ще бъде там и с коя книга и всеки има възможността, ако има някакви съмнения и притеснения, да направи допълнителна проверка. При представянето на книгата "Да пробудиш драконче“ от автора не е имало обратна връзка с отрицателни коментари или отрицателно отношение към него или към книгата“, обясни той.

"По тази логика ние трябва да забраним приказките на братя Грим, в които има безкрайно много кървища, да забраним една книга като "Карирания Нинджа“, която се чете много от децата в момента, и много други български книги, които се четат от децата в 7 и 8 клас“, допълни Иванов.

Инициаторът на "Разказвачът на приказки“ обясни, че в рамките на 24 часа след реакцията на директора на училището в Хасково, където "Да пробудиш драконче“ е представена, тя е изтеглена от списъка с книги, представяни от инициативата и заменена с друга.

#книга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"