Брутално! Бивш индийски депутат бе застрелян заедно с брат си на живо по телевизията

Брутално! Бивш индийски депутат бе застрелян заедно с брат си на живо по телевизията
Pixabay
A A+ A++ A

Бивш индийски политик, осъден за отвличане, е бил застрелян на живо по телевизията заедно с брат си, съобщават от Би Би Си, цитирана от darik.bg.

Атик Ахмед, който е бил под полицейски ескорт, е разговарял с репортери, когато е бил насочен пистолет към главата му.

Тримата мъже, които се представяли за журналисти, бързо се предали и били задържани.

Няколко дни по-рано полицията застреля сина на Ахмед.

Преди това Ахмед е заявил, че полицията е заплашила живота му.

Видеозапис показва как Ахмед и брат му Ашраф, и двамата с белезници, говорят с журналисти на път за медицински преглед в болница секунди преди двамата да бъдат застреляни.

На кадрите, широко разпространени в социалните мрежи и телевизионните канали, Ахмед е попитан дали е присъствал на погребението на сина си.

Поради жестокостта на кадрите няма да бъдат качени в статията, но те могат да бъдат открити в Twitter свободно.

Последните му думи пред камерата са: "Не ни взеха, затова не отидохме".

Тримата заподозрени нападатели са пристигнали на мястото с мотоциклети, съобщи полицията. На мястото на инцидента са били ранени и полицай и журналист.

След инцидента в събота вечерта министърът Йоги Адитянат нареди съдебно разследване на убийствата и забрани провеждането на големи събирания в районите на Утар Прадеш.

Ахмед, който е бивш депутат, и брат му са задържани от полицията и са докарани в Праяградж в Утар Прадеш, където срещу Ахмед са повдигнати обвинения в убийство и нападение.

Двамата бяха арестувани през април във връзка с убийството през февруари на Умеш Пал, ключов свидетел по делото за убийството през 2005 г. на Раджу Пал, депутат от регионалната партия "Бахуджан Самадж".

Ахмед беше вкаран в затвора през 2019 г., след като беше осъден за отвличане.

Синът на Атик Ахмед - Асад и още един мъж, издирвани във връзка със случая на убийство, бяха убити от полицията по-рано тази седмица при престрелка, която беше описана като преследване с органите на реда.

Миналия месец Върховният съд на Индия отказа да разгледа петицията на Ахмед, в която той твърди, че полицията е заплашила живота му.

Утар Прадеш се управлява от хиндуистката националистическа партия BJP, а опозиционните партии разкритикуваха убийствата като пропуск в сигурността.

"Престъпността е достигнала своя връх в УП и моралът на престъпниците е висок", написа в Туитър на хинди Ахилеш Ядав, шеф на опозиционната партия Самаджвади.

"Когато някой може да бъде убит при открита стрелба насред кордона за сигурност на полицията, тогава какво да си дадем сметка за сигурността на широката общественост. Поради това сред обществеността се създава атмосфера на страх. Изглежда, че някои хора умишлено създават такава атмосфера", добави той.

През последните шест години полицията в щата е убила повече от 180 души с различни обвинения.

Правозащитници обвиняват полицията в извършване на извънсъдебни убийства, което правителството на щата отрича.


#Индия #убийство #На живо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »