„Санди" намалил престъпността в Ню Йорк с една трета

„Санди" намалил престъпността в Ню Йорк с една трета
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По времето, когато ураганът „Санди" вилнееше в Ню Йорк, престъпността в мегаполиса е намаляла с една трета, съобщиха представители на нюйоркската полиция.

В периода понеделник 29 октомври – петък 2 ноември общото равнище на престъпността в Ню Йорк е паднало с 32% спрямо същия период през миналата година, предадоха „Ройтерс" и БГНЕС.

Регистрирани са с 86% по-малко убийства, 44% по-малко изнасилвания, 30% по-малко грабежи, 31% по-малко въоръжени нападения, 48% по-малко кражби и 24% по-малко кражби на коли.

По време на урагана са се увеличили единствено кражбите с взлом - с 3%. Това се обяснява с факта, че спасявайки се от наводнението, много хора са напуснали предприятията и домовете и от това се възползват престъпниците. В нюйорския район Куинс за мародерство са арестувани 15 души.

За сметка на това пък разрушителната буря е причинила смъртта на 106 души в САЩ.

В неделя САЩ решиха да отпуснат 107 млн. долара за пострадалите от „Санди".

За спешни парични помощи към федералния център са се обърнали над 122 000 души, уточни агенцията за извънредни ситуации. Става дума за над 69 000 жители на щата Ню Йорк, 49 000 - на Ню Джърси и 2400 - на Кънектикът. Те ще получат съответно 75 млн., 31 млн. и 368 хил. долара.

#Ню Йорк #престъпност #ураган #„Санди" #САЩ #помощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »