Лицето разкрива здравословното ви състояние

Лицето разкрива здравословното ви състояние
Pixabay
A A+ A++ A

Начинът ни на живот, храненето, недоспиването, стресът – всичко това без съмнение се отразява на визията ни и най-вече на лицето ни. Ако сте забелязали промени в кожата и нейния вид, може би това не са само козметични дефекти. Какво може да издава лицето ни? Ето няколко признака:

Проблемите с кожата на челото могат да са свързани с храносмилателната система

Появата на пъпки по челото може да се дължи на факта, че косата ви е прекалено мазна или пък често забравяте да премахнете вечерния си грим. Ако това не се отнася за вас, тогава проблемът може да бъде друг. Понякога, когато храносмилателната система изпитва затруднение с обработването на храна, кожата на челото е по-склонна към образуването на комедони и пъпки. Причините за проблемите с храносмилането могат да бъдат няколко – вашият начин на хранене, наличието на вирус или прекалено бързото хранене. Тази област на лицето показва и проблеми с дехидратацията и пикочния мехур. Една от основните причини за всички тези симптоми може да бъде стресът. Ако изпитвате съмнения за някое от тези състояния, непременно се консултирайте с вашия лекуващ лекар. За да оптимизирате работата на отделителната система, добра идея е ако към диетата си включите храни, богати на ензими – папая, авокадо, зехтин, манго. Обърнете внимание и на приема на вода и се опитвайте да изпивате поне по 8 чаши на ден. Уверете се, че спите около 7-8 часа на денонощие.

Неравностите по и около брадичката могат да са сигнал за непълноценна диета

Появата на пъпки и други подобни кожни образувания в областта на брадичката, най-често са свързани с нарушения на дейността на някои хормони, както и с дехидратация или пък прекаляването с употребата на мазни храни. Ето защо се уверете, че се храните разнообразно – консумирайте повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и ядки.

Пъпките по бузите могат да се образуват в резултат на тютюнопушене

Горната част на бузите е свързана със синусите, а пък долната им част – с устата. Лошото състояние на кожата в тази област може да издава здравословни проблеми, които да са свързани с алергии, астма, замърсяване, тютюнопушене и недостатъчна физическа активност. Опитайте се да водите по-здравословен начин на живот – медитирайте, правете йога, прекарвайте повече време сред природата. Също така можете да се опитате да консумирате повече храни, които могат да хидратират тялото ви – като например краставици, диня, грейпфрут, домати. Погрижете се за кожата като я почиствате редовно, за предпочитане с продукт, който ще елиминира излишните замърсявания и бактерии. Правете повече упражнения – дори само 30 минути на ден са достатъчни, за да подобрите здравословното си състояние.

Причините за тъмните кръгове под очите могат да бъдат няколко

Със сигурност, ако сте от хората, които имат такива тъмни кръгове около очите, сте опитвали какво ли не, за да се справите с тях. Причината за появата им понякога може да бъде обективна – като например системното недоспиване. Но потъмняването на кожата под очите може да се причини и от нашите ежедневни и неосъзнати действия – като прекаленото търкане на очите. Натискът на тази фина област може да предизвика разширяването на кръвоносните съдове и те да станат по-видими. Друга причина за появата на тъмните кръгове е вашата генетична предразположеност. За да се опитате да намалите видимостта на тъмните кръгове около очите, уверете се, че спите достатъчно, пише az-jenata.bg.

Прибавянето на подходяща възглавница също може да помогне, тъй като по този начин ще предпазите лицето (и областта под очите) от задържането на течности и подпухналост. Също така можете да поставяте и кръгчета краставици върху очите, както и студени пакетчета чай или пък супени лъжици, които предварително сте охладили, пше zdrave.to.

#лице #здравословни проблеми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници