Независим депутат: Политическа групичка води кампания срещу Марковска и иска да очерни България

Независим депутат: Политическа групичка води кампания срещу Марковска и иска да очерни България
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Политическа групичка води кампания срещу избора на Венета Марковска за конституционен съдия и иска да очерни България пред Европа,  каза независимият депутат Дарин Матов .

Според Матов българските институции стоят зад кандидатурата на съдия Венета Марковска и не може едно или две лица, които може би са политици, да се опитват да създадат лошо име на България пред европейските институции, цитира го информационна агенция „Фокус".

„Това го заявявам като народен представител и като представител на институцията, която избра г-жа Марковска. Тя е избрана с най-много гласове – избрана и от ГЕРБ, и от БСП, и от ДПС, от всички независими, разбира се е подкрепена и от представители на „Атака". Единствените, които не я подкрепиха бяха от Синята коалиция", каза Матов.

Според него изборът на Марковска за конституционен съдия не може да провокира извънреден доклад на Европейската комисия за България.

„Тук не става въпрос за какъвто и да е скандал, за каквото и да е, защото всичко това беше просто съшито с едни бели конци. Всичко това, което се случи, толкова много ме шокира. Не може една политическа групичка от няколко души да се опитва да създава лош имидж на България, на институциите в Република България и накрая да се стигне до името на един човек, който има 36 години стаж като съдия и е започнал от най-ниските нива, за да стигне до зам.-председател на Върховния административен съд.", коментира още независимият депутат.

Матов смята, че това е недопустимо и всички българи и институции трябва да застанат срещу това, което се случва, защото „не може една е групичка от хора да прави така, че България да бъде очернена пред ЕК и пред Европа", допълни той.

#депутат #независим депутат #КС #Конституционен съд #Венета Марковска #ГЕРБ #БСП #ЕК #Европейска комисия #ЕС #Европейски съюз #България #Дарин Матов #компания #политици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"