НА ЖИВО 49-ият Парламент бе открит в деня на Тайната вечеря! Ще предадат ли политиците народа, както Юда го прави с Исус?

НА ЖИВО 49-ият Парламент бе открит в деня на Тайната вечеря! Ще предадат ли политиците народа, както Юда го прави с Исус?
A A+ A++ A

49-ият поред Парламент бе открит чрез тържествено заседание малко след 10 часа днес - в разгара на Страстната седмица - навръх Велика сряда. Припомняме, че това е денят, в който се провежда Тайната вечеря, а Юда Искариотски предава Исус. Нещо такова очакваме да се случи и в НС - политиците да "целунат" народа със захаросани приказки, а после да го предадат. Дано, все пак не се случи и този път да се надяваме на чудо.

ГЛЕДАЙТЕ ЗАСЕДАНИЕТО ТУК

Звънецът в залата бе ударен, по традиция, от най-възрастния народен представител. Това и този път е Вежди Рашидов от ГЕРБ, който в миналото издание на Парламента често предизвикваше скандали и полюсни мнения с тенденциозно водене като пръв сред равни.

Народните избраници ще получат папка, подготвена от администрацията на парламента. Папката съдържа Конституцията на Република България, правилник за дейността на Народното събрание, клетвения лист, ръководство за експлоатация на пултовете за гласуване, справка за администрацията на парламента с телефони. В комплекта има също книжка с описани постоянните делегации на НС в международни организации.

Всеки депутат получи на влизане поименната си карта за гласуване.

В началото на тържественото заседание ще прозвучат химните на България и на ЕС. В декларации парламентарните групи ще посочат приоритетите и политиките си за предстоящата парламентарна сесия.

По традиция на тържественото заседание присъстват президенти, магистрати, представители на вероизповеданията у нас.

Ще бъдат поканени и дипломатите, съобразно списъка от предходното Народно събрание. Тогава, след среща, партиите решиха посланиците на Руската Федерация и Беларус да не бъдат канени на откриването му, заради войната в Украйна.

#Парламент #Народно събрание #депутати #Вежди Рашидов #тържествено заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"