Срядата ще е ветровита и облачна! На места ще има условия за гръмотевична дейност

Срядата ще е ветровита и облачна! На места ще има условия за гръмотевична дейност
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще остане без промяна, по-ниско от средното за месеца.

Днес ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските райони - често значителна и на места там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична дейност. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабва, а през нощта срещу четвъртък над много райони и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1700 m - от сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и през нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява. Максимална температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Привечер валежите ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 52 мин. и залязва в 20 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 11 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 20 мин. и залязва в 10 ч. и 45 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.

#вятър #вятър дъжд #времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници