Преди началото на сезона: Търсят желаещи да работят по морето

Преди началото на сезона: Търсят желаещи да работят по морето
A A+ A++ A

Близо 3000 свободни работни места обявиха работодателите в сферата на туризма на трудовите борси през март, информира Агенцията по заетостта.

93 работодатели на 5 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани от Агенция по заетостта през март обявиха почти 3000 незаети работни места.

1849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, участваха в срещите, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят лично с изискванията на бизнеса. Агенция по заетостта проведе трудовите борси в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон фирмите от бранша обявиха работни позиции за администратор в хотел, рецепционист, специалист по туризъм, камериер, градинар, спасител, работник в кухня, готвач, сервитьор, барман, пиколо, общ работник, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач, мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, масажист и други.

През месец април 2023 г. Агенция по заетостта планира провеждането на 9 борси. Графикът на срещите може да бъде намерен на сайта на Агенция по заетостта.

#Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »