Разследваният Сефер: Велчев и прокуратурата изпълняват поръчки

Разследваният Сефер: Велчев и прокуратурата изпълняват поръчки
Народните представители от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер сами се отказаха от депутатския си имунитет в средата на седмицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е едно тяло, изпълняващо поръчки, и се управлява лично от главния прокурор, заяви депутатът от ДПС Гюнай Сефер.

Нападките към Борис Велчев, който само преди ден бе освободен от длъжността главен прокурор, за да запълни президентската квота в Конституционния съд (КС), Сефер отправи пред Би Ти Ви в събота.

„Кариерата на държавните обвинители, които работят по нареждане, се издига с часове нагоре, каза още депутатът.

Близкият до Ахмед Доган народен представител се отказа от имунитета си в средата на седмицата, за да започне наказателно преследване срещу него – именно след искане на Велчев, тъй като прокуратурата разполагала с достатъчно доказателства за документна измама, извършена от Сефер.

Той не си спести критиките към Велчев, въпреки че Висшият съдебен (ВСС) съвет го назначи за главен прокурор по време на Тройната коалиция.

Според него през мандата на бившия вече първи обвинител в държавата повече от 30-40 милиона лева са отишли за поръчкови дела.

Сефер дори посочи и конкретно име, издигнало се заради „скалъпени дела” – бившият окръжен прокурор в Благоевград Елка Атанасова, която бе избрана за член на ВСС.

„Обвинявам го, че цялата прокуратура в неговото управление работи поръчково и се издигат прокурори”, каза разследваният депутат, според когото по времето на предшественика на Велчев – Никола Филчев, „до такава степен не е било”.

Самата ситуация около него и връзката му с документна измама Сефер нарече „история с дълбок замисъл”.

Според него някои хора се опитвали да вземат от гласовете за ДПС, отстранявайки важните хора в движението.

Самият народен представител определи себе си като „важен” в миналото, но не и сега, когато името му вече е опетнено.

Преди три години Комисията „Кушлев” запорира имоти на Сефер, които той твърди, че са на стойност между 6 и 8 млн. лв. Сред тях са фабрики, автопарк, апартаменти, автомобили.

Сефер казва, че за тях не му е мъчно, тъй като не се е родил имотен. Той обаче отрича благосъстоянието му да е натрупано в пряка връзка с дружбата му с Ахмед Доган.

Сефер сподели още, че ДПС стои зад него, но самият лидер в личен разговор му е казал, че съдът ще реши.

„Ахмед Доган никога няма да застане срещу правосъдието заради някой близък”, коментира народният представител.

На въпрос в какво се занимава в момента Сефер отговори: „Аз не работя, аз съм депутат”, и обясни дейностите си така: „Отиваме в региона, колкото се може – помагаме на болни хора”.

#Гюнай Сефер #ДПС #Ахмед Доган #Борис Велчев #главен прокурор #Висшият съдебен съвет #ВСС #Конституционния съд #КС #прокуратурата #тройната коалиция #Благоевград #Елка Атанасова #Никола Филчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"