Смъртоносна кобра в пилотската кабина приземи самолет извънредно

Смъртоносна кобра в пилотската кабина приземи самолет извънредно
Pixabay
A A+ A++ A

Кобра наложи аварийно кацане на частен самолет, летял от Блумфонтейн до Претория в Южна Африка. На борда имало четирима пътници.

Пилотът Рудолф Еразъм видял влечугото в кабината, когато то се плъзнало по седалката му.

"Ако трябва да бъда честен, сякаш мозъкът ми не регистрира какво се случва. Беше момент на ужас", разказва той пред Би Би Си. И допълва, че първоначално помислил, че студеното усещане на гърба му е от бутилка с вода.

Ухапването от кобра е смъртоносно и може да убие човек само за 30 минути. Затова, без да предизвиква паника, пилотът спокойно съобщил на пасажерите, че на борда има нежелан пътник.

"Казах: "Има змия в самолета, тя е под седалката ми, така че ще се опитаме да кацнем възможно най-скоро", разказва пилотът. Малко след това самолетът се приземил аварийно в град Велком.

Двама души, работещи в летателния клуб в Уорчестър, откъдето машината излетяла, заявили, че са забелязали влечугото да се укрива под самолета. Опитали да го "хванат", но без успех.

Дори след аварийното кацане кобрата не била открита, макар че инженери почти разглобили самолета, за да я хванат.#Кобра #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай