Жена, ухапана от бездомно куче осъди Община Бобов дол

Жена, ухапана от бездомно куче осъди Община Бобов дол
A A+ A++ A

Общината в Бобов дол е осъдена да заплати обезщетение в размер на 2050 лв. за понесени болки и страдания в резултат на ухапване от бездомно куче през юни 2022 г. на жителка на Бобов дол, съобщава на сайта си Районният съд в Дупница.

Според пострадалата, тя е била нападната от внезапно появило се бездомно куче, към което се присъединило и друго. Жената била ухапана по левия крак в областта на глезена, получила пет рани, а неин съгражданин успял да я отърве от кучетата.

Пострадалата е потърсила медицинска помощ, а лечението ѝ у дома продължило повече от месец. Потърпевшата е заявила, че след зарастването на раните и досега при ходене усеща болка и опъване, а движенията ѝ са ограничени.

Общината е оспорила иска като неоснователен и е посочила, че изпълнява задълженията си по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност като залавя, обезпаразитява, кастрира, ваксинира срещу бяс и настанява бездомните кучета в приют, и няма вина, нито причинна връзка между настъпилите вреди за ищцата и поведението на общинските служители, на които е възложено изпълнението на задълженията по посочените нормативни актове.

Общината в Бобов дол е осъдена да плати и разноските по делото, на стойност 343 лева. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Кюстендил.

#съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »