25 млн. американци гласували предсрочно

25 млн. американци гласували предсрочно
Най-активният американски щат е Флорида, където до момента предсрочно са гласували 3.5 милиона избиратели. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двайсет и пет милиона избиратели от 34 американски щата са се възползвали от правото да гласуват предсрочно на президентските избори.

Това съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на изборни данни, цитирани от американски медии, предаде Дарик.

Най-голям интерес за специалистите предизвикват т.нар. спорни щати, в които още не е очевиден изходът от изборната надпревара.

По-активно от другите в тази категория изглежда се представя Флорида, където предсрочно са гласували 3.5 милиона избиратели.

На второ място се нарежда Северна Каролина с 2.5 милиона. На трета позиция е Колорадо с 1.5 милиона, а малко зад него е Охайо с 1.3 милиона, отбелязва БТА.

Предизборният щаб на Барак Обама заяви, че в Охайо, който е смятан за основно бойно поле в изборната надпревара, президентът демократ е спечелил, според досегашните данни за предсрочното гласуване, 62 процента, а кандидатът на републиканците Мит Ромни – 35 процента.

Говорителят на кампанията на Обама Джен Псаки обаче отбеляза, че демократите са доста по-активни на предсрочното гласуване от републиканците.

#избори #Барак Обама #Президент на САЩ #Мит Ромни #Флорида #Северна Каролина #Колорадо #Охайо #Джен Псаки #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"