България почита паметта на загиналите военнослужещи

България почита паметта на загиналите военнослужещи
На Архангелова задушница ще бъдат отслужени панихиди в памет на загиналите български воини в 10 български общини. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница ще се проведе в събота от 11:00 часа във Военния мавзолей-костница на Софийските централни гробища, съобщиха от Министерството на отбраната.

На този ден се отдават признателност и почит към паметта на загиналите български военнослужещи във войните, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

На ритуала в София ще присъстват министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери, военнослужещи от Столичния гарнизон, членове на военнопатриотичните съюзи. Панихидата ще бъде отслужена от Знеполския епископ Йоан.

На Архангелова задушница ще бъдат отслужени панихиди в памет на загиналите български воини и в градовете Пловдив, Плевен, Асеновград, Варна, Бургас, Добрич, Ямбол, Велико Търново и в село Росеново.

В ритуалите почит ще отдадат военнослужещи от Българската армия.

Във връзка с възпоменанието Задушница Центърът за градска мобилност в София разкрива допълнително транспортно обслужване.

#Архангелова задушница #Софийските централни гробища #Министерството на отбраната #София #Аню Ангелов #министър на отбраната #генерал Симеон Симеонов #началник на отбраната #Пловдив #Плевен #Асеновград #Варна #Бургас #Добрич #Ямбол #Велико Търново #Българската армия #Центърът за градска мобилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »