Футболните клубове си откупиха тв правата от БФС

Футболните клубове си откупиха тв правата от БФС
Зад сдружението „Футбол Про медия" стоят собствениците на „Левски" Тодор Батков (на снимката), на „Лудогорец" Кирил Домусчиев, на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов и на „Славия" Венцислав Стефанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Футболните клубове откупиха правата за телевизионното излъчване на мачовете от А група през сезон 2012-2013 от Българския футболен съюз.

След гласуване в четвъртък президентите на футболните клубове са приели офертата на „Футбол Про медия", на която БФС продаде правата.

Зад сдружението стоят собствениците на „Левски" Тодор Батков, на „Лудогорец" Кирил Домусчиев, на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов и на „Славия" Венцислав Стефанов.

Това на практика означава, че клубовете си купуват собствените права от БФС, съобщи „Капитал".

„Да, ние стоим зад тази фирма. Осигурили сме парите. Не мога да коментирам точно за каква сума става въпрос. Сега очакваме и останалите собственици да се включат и започваме да преговаряме директно с телевизиите," заяви Венцислав Стефанов.

„Предложението беше значително по-добро от направеното от телевизионните канали, участвали в наддаването, и удовлетворява напълно интересите на клубовете. Българският футболен съюз благодари на всички участници в преговорите, които завършиха успешно и ще позволят на любителите на футбола в страната да наблюдават мачовете от елитната ни дивизия," се казва в официалното съобщение на БФС.

Фирмата „Футбол Про медия" е създадена от Кирил Домусчиев и Тодор Батков, след което към нея са се присъединили Иванов, Борисов и Стефанов. Очаква се още собственици да се присъединят, след което да се преговаря директно с телевизиите.

Докато се стигне до договор, мачовете от А група продължават да се излъчват частично. Два от двубоите от 11-ия кръг ще се предават от БНТ и ТВ7. Тези телевизии показваха мачовете през миналата година и имаха най-сериозен интерес и за този сезон.

Държавната телевизия ще предава срещата между „Миньор" Перник и „Левски", докато частната ще излъчи първото издание от 2009 г. насам на пловдивското дерби между „Локомотив" и „Ботев". И двата двубоя са в неделя от 14:30 часа.

#Български футболен съюз #БФС #А група #тв права #„Лудогорец" #Кирил Домусчиев #ЦСКА #Иво Иванов #Димитър Борисов #„Славия" #Венцислав Стефанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници