Ердоган изгубил надежда за нова конституция на Турция

Ердоган изгубил надежда за нова конституция на Турция
На 3 ноември Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието отбелязват 10 години начело на Турция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган призна, че изгубил надежда в плановете за нова конституция.

На 3 ноември той и неговата Партия на справедливостта и развитието отбелязват 10 години начело на Турция, предават АФП и БГНЕС.

Партията на справедливостта и развитието (ПСР) и министър-председателят поеха държавното кормило на 3 ноември 2002, когато бе сложен краят на дългогодишната политическа нестабилност в съседна Турция.

Наблюдатели твърдят, че според планираните реформи на Реджеп Тайип Ердоган церемониалната роля на президента ще бъде превърната във влиятелен пост, подобно на този в Съединените щати, а амбициите на лидера са да заеме тази позиция от 2014 г.

„Ако трябва да бъда честен, всичките ми надежди избледняват с всеки изминал ден," сподели той пред репортери, след като се завърна от посещение в Германия.

„Въпреки това смятам, че е необходимо да продължим процеса... Няма да напуснем тази маса," обеща премиерът пред вестниците „Хюриет" и „Сабах".

#Реджеп Тайип Ердоган #Партия на справедливостта и развитието #Турция #премиер на Турция #Конституция #президент на Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници