Арестуваха неуловимия сериен обирджия Рижко

Арестуваха неуловимия сериен обирджия Рижко
41-годишният сериен обирджия Николай Гицов, известен с прякорите Кайчо и Рижко заради червения цвят на косата си, беше задържан от полицията.
A A+ A++ A

41-годишният сериен обирджия Николай Гицов, известен с прякорите Кайчо и Рижко заради червения цвят на косата си, беше задържан от полицията.

В продължение на години причаквал възрастни хора пред клоновете на банки, облечен като банков служител, и ги обирал.

Николай Гицов вече е бил осъждан и е лежал в затвора от 2007 г. до 2010 г. за измами. През лятото той основно действал по морето, разказа пред „Дарик" шефът на 5-то Районно управление към СДВР комисар Николай Василев.

Николай Гицов имал две схеми.

„Отива при тях, представя се за служител на банката. В единия от случаите е, че са белязани пари, не би трябвало да му се дават на възрастния човек и трябва да ги смени. Заедно с „жертвата" отиват в първия вход, който е предварително огледан, влизат в него, взима парите, без да употребява насилие, хората му имат доверие, защото го виждат, че е по риза, с бадж, и след като получи парите, излиза през задния вход. След като не се появява 10-15 минути, възрастният човек вече се сеща, че е бил измамен," разказа комисар Николай Василев.

След като излязъл от затвора, 41-годишният Рижко бил неуловим за полицията. Адресната му регистрация е в столичния квартал „Младост", но обикалял квартири на приятели и роднини. За последно е засечен в столичния квартал „Люлин".

„Николай Гицов е действал на територията на цялата страна. Основно лятото по морето, а през останалото време на територията на София. Занимавал се е с измами от двайсетина години," добави комисар Николай Василев.

Той препоръча на възрастните хора да бъдат особено внимателни, когато теглят пари от банка.

„Всяка сделка с парични средства, извън банковата институция, просто е нерегламентирана и предполага измама," подчерта той.

#Николай Василев #обир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"