Европрокурорите отказали да отложат обиските за жълтите павета за след изборите

Европрокурорите отказали да отложат обиските за жълтите павета за след изборите
ЕППО
A A+ A++ A

Европейските прокурори, които в петък започнаха разследване на възможна корупция и злоупотреба със средства на ЕС при ремонта на историческия център на София, не са се съобразили с препоръките на служебното правителство да извършват претърсванията в офисите на фирмите-изпълнители след изборите.

Това обясни пред бТВ главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той съобщи, че на 29 март от Европейската прокуратура са поискали среща с ГДБОП за съдействие при процесуално-следствените действия, а в петък - 31 март, след разпореждане на съда, са влезли за обиск в четири фирмени офиса. В Столичната община не е имало претърсвания, там служителите са получили прокурорско разпореждане и са предали цялата документация, уточни Тодоров.

Вчерашната акция на прокурорите на Кьовеши у нас веднага бе разкритикувана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който я определи като "втори Констинброд". Според Борисов спокойно обиските е можело да бъдат забавени за след изборите. Той обвини служебното правителство, че действа "тенденциозно и обслужва президента Радев".

Разследването на Евпопейската прокуратура с кодово име "Пътят на жълтото паве" е заради подозрения за корупция при управление на средствата, отпуснати на Столична община за ремонт на стария център на града, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Възможната корупция се изчислява на поне 3 милиона евро.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"