Пловдивчанка смазала главата на приятеля си с гира, душила го с найлон и опитала да го изгори

Пловдивчанка смазала главата на приятеля си с гира, душила го с найлон и опитала да го изгори
Ваня Драганова/24 часа
A A+ A++ A

Пловдивчанката Красимира Лалева, която на 21 октомври 2021 г. уби приятеля си Божан Иванов, първо го ударила 4 пъти с гира по главата, после стискала устата му, за да не може да диша, душила го, докато счупи подезичната кост, надянала му найлова торба, а след това завлякла тялото му в банята, поляла го с масло и се опитала да го запали. Целият вход се изпълнил с дим и когато съседи й звъннали, обяснила, че по невнимание е запалила кърпа. Захвърлила телефона му в шахта, след като изтрила чатовете помежду им, а дрехите му поставила в различни контейнери за смет. След това часове наред жулила и търкала апартамента с различни препарати. Тези подробности по престъплението излязоха от пледоариите по делото срещу нея. Тя беше призната за виновна в убийство с особена жестокост и осъдена на доживотен затвор.

След извършеното Лалева се свързала с отец Виктор Христев от църквата "Света Марина" и му разказала какво е направила. Свещеникът преценил, че няма как да запази тайната на изповедта, и й казал, че трябва да се обадят в полицията. Според адвоката на Лалева Георги Василев тя не се възпротивила и отец Виктор позвънил на телефон 112. След задържането си 37-годишната жена направила пълни самопризнания.

Тя отказа да дава обясенния пред съда, но в отговор на въпрос на прокурора Росен Каменов заяви, че Божан Иванов я е тормозил - физически и словесно. "Няма никакви данни по делото за подобни посегателства", възрази Каменов.

Красимира и 7 години по-младият Божан се запознали през 2019 г. На два пъти се събирали да живеят заедно, после тя влязла в манастира в Куклен. Потърсила го отново, когато напуснала обителта. Лалева е сирак, в последните години не работела, и според адвоката на близките на убития Георги Божков търсела някой да я издържа. Имала високо самочувствие и въпреки че основно тя инициирала срещите с Божан, му натяквала, че е от ромски произход, и подчертавала, че я е гнус от него. "В конкретния ден взела гира от терасата и Божан я попитал: "Какво ще спортуваш с тези малки гърди?" Може ли тази реплика да отприщи такава агресия", попита прокурорът и поиска доживотна присъда. Защитата на близките на жертвата описа Лалева като безполезна и много лоша личност. "Както казва народът, криво дърво само брадвата го изправя. В случая и доживотната присъда не може да компенсира загубата на близките, но поне Лалева да не е сред хората", каза адвокат Георги Божков.

Защитникът на подсъдимата описа фаталния ден по друг начин. "Тя е имала силни чувства към Божан, а той й е казал, че има друга приятелка - по-млада и по-хубава. Тя е нанесла ударите не от жестокост, а от страх, защото той е бил физически много по-силен от нея", пледира адвокат Георги Василев.

"Още го преживявам. Дълбоко и искрено съжалявам. Господ ми е свидетел, че не съм искала да стане така, моля за минимално наказание", каза Лалева в последната си дума. Но не се обърна към близките на Божан, които бяха в залата. След делото нейна близка подчерта пред "24 часа", че Красимира е останала сираче рано, била е изоставена от сестрите си и е имала тежък живот.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

#убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »