За сефте в историята! Повдигнаха обвинение на US президент, очаква се да арестуват Тръмп за подкуп на звезда от филми за възрастни

За сефте в историята! Повдигнаха обвинение на US президент, очаква се да арестуват Тръмп за подкуп на звезда от филми за възрастни
A A+ A++ A

Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу бившия американски президент Доналд Тръмп по подозрения, че по време на предизборната кампания през 2016 г. е подкупил порноактрисата Сторми Даниълс да не разпространява компромати за него.

От офиса на окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, който води случая, потвърди, че са в контакт с адвокатите на Тръмп, за да координират следващите стъпки. Очаква се бившият държавен глава да пътува за Ню Йорк, където официално да бъде арестуван и изслушан в съда.

Това ще бъде първото наказателно дело срещу бивш президент в историята на Съединените щати.

С изявление в социалните мрежи Доналд Тръмп заяви, че е невинен и че процесът срещу него е политически мотивиран "лов на вещици". Обвини Демократическата партия, че "използва съдебната система като оръжие" срещу него.

"Тези разбойници и радикални леви чудовища току-що обвиниха 45-ия президент на Съединените щати и водещия към момента, кандидат на републиканците за номинация за президент през 2024 г. Това е атака срещу страната ни, такава, каквато никога досега не е имало. Това също така е атака срещу нашите някога свободни и честни избори. Съединените щати сега са държава от третия свят, нация в дълбок упадък. Толкова е тъжно", написа още Тръмп.

Разследването срещу Тръмп се води от януари т.г., след като порноактрисата Сторми Даниълс (Стефани Клифър), заяви, че е получила пари да не разгласява, че е имала сексуални отношения с Тръмп през 2006 г.

Преди малко повече от седмица Тръмп сам обяви, че очаква ареста си, но без да уточнява подробности и призова поддръжниците си да излязат на протест. Той възнамерява да се кандидатира за втори мандат през 2024 г. и случващото се може сериозно да се отрази на кандидатпрезидентската надпревара в САЩ, коментират анализатори.

Това не е единственото разследване, което се води срещу бившия президент - през август миналата година ФБР обискира резиденцията му във Флорида по подозрения, че съхранява класифицирани документи. В края на декември м.г. комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г. предложи срещу Тръмп да бъдат повдигнати четири обвинения.

#Доналд Тръмп #обвинение #повдигна обвинение #порноактьор #Сторми Даниълс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"