Майката на загиналото в Русе 3-годишно дете е открита с хероин часове след инцидента (ВИДЕО)

Майката на загиналото в Русе 3-годишно дете е открита с хероин часове след инцидента (ВИДЕО)
Русе Медиа
A A+ A++ A

Майката на загиналото в Русе 3-годишно дете е била установена от полицията близо 2 часа и половина след вчерашния инцидент, съобщиха от областната дирекция на МВР.

У нея е открит полиетиленов плик с кафяво прахообразно вещество с тегло от около 1.1 грама. Направеният впоследствие полеви наркотест е показал, че това е хероин. По информация на съседите органите на реда са посещавали на няколко пъти адреса, а след инцидента в жилището е намерена дрога.

Първи са пристигнали полицаите, които са намерили детето безжизнено в жилището. Вътре е било силно задимено, възникнал е и пожар. Изпратени са били и два екипа на пожарната. От полицията уточниха, че детето е било само в жилището по време на пожара.

„Видях само полицая, като носи детето и го сложи в колата и отиде в болницата, друго не знам. Детето на 3 годинки било, само. Майката била наркоманка, продавала, дали тя пие, не знам, ама са я виждали съседи да продава. Тя дойде после и полицаите я подбраха“, обясни съседка пред Русе Медиа.

Работата по изясняване на причините за инцидента, довел до смъртта на 3-годишното момче, продължава под надзора на Окръжна прокуратура, предаде БНТ.

До 6 г. затвор и до 10 хил. лв. глоба грози 35-годишната майка за откритите в нея наркотици. От социалните служби отказаха да съобщят дали при тях са постъпвали сигнали за средата, в която живее детето, позовавайки се на Закона за закрила на детето, според който това може да се случи само със съгласието на родител.#Майката #Русе #загинало дете #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?