Бербатов с нов залп по БФС, направи всички на салата

Бербатов с нов залп по БФС, направи всички на салата
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов не вижда каква приемственост може да има между него и предишното поколение, което управлява в момента централата.

"Кажете ми едно нещо, което да взема от тях? Корупционните скандали, снимките с организаторите на черно тото, нагласените конгреси, лошата репутация - кое от тези неща ще са ми полезни?", попита риторично бившият нападател на националния отбор в студиото на БНТ.

Бербатов отново призова настоящото ръководство да отстъпи, да се проведе нов честен конгрес и там да се реши кой да ръководи. Той повтори тезата си, че българският футбол има нужда от една умна десетгодишна стратегия и даде за пример скорошният ни съперник в евроквалификациите Унгария.

"Аз не мога да оправя футбола за 1 ден. Трябва продължителна работа, но да се започне. В Унгария започнаха през 2010-а и вече виждате колко далеч са пред нас. Един шеф на БФС трябва да води проактивна политика, постоянно да е в контакт с държавата, защото футболът е спорт №1, каквото и да си говорим", добави благоевградчанинът.

"Няма вариант да се откажа от борбата, защото не съм сам в нея, а сме екип от единомишленици. Получихме и солидна подкрепа от клубовете, но конгресът беше опорочен. Не пускаха журналисти, криеха броенето на гласовете. За това призовавам за един честен конгрес", каза още Бербатов.

#Димитър Бербатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »