Държавата вади 3,5 млн. лв. за укрепване на вълнолома при Морска гара в Бургас

Държавата вади 3,5 млн. лв. за укрепване на вълнолома при Морска гара в Бургас
A A+ A++ A

Държавата планира да извърши рехабилитация на вълнолома при Морската гара в Бургас. Това става ясно от Проект на Годишен план за 2023 г. за изпълнение на Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021-2025 г. Той е публикуван в Портала за обществени консултации като предложения за промени в него могат да се правят в рамките на месец. Към момента коментари няма.

Планът е разработен от Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет. След общественото обсъждане той следва да бъде гласуван от правителството, както повелява Законът за защита при бедствия.

Предвидени са 91 дейности с индикативен бюджет от 62 млн. лева, като източниците на финансиране са съответно бюджетите на министерствата и ведомствата, общинските бюджети, фондовете на Европейския съюз и на други международни организации.

„Рехабилитация на защитен вълнолом - пристанищен терминал Бургас-изток 1“ е сред солидните пера, заложени в проектоплана. Предвижда се тя да струва 3,5 млн. лв., като отговорната институция е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Заложеният срок за изпълнение е 31 декември, а очакваният резултат – защита на пристанище Бургас от вълни с посока север и североизток.

По неофициална информация въпросният вълнолом е именно този, който се намира при вече отворената за гражданите част от порта в морския град.

Миналата седмица отправихме запитване до ДППИ – в какво състояние е вълноломът и защо е нужна рехабилитацията му. Очакваме отговор от държавното предприятие.

#Бургас #Морска гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"