Байдън пусна шега за сладолед в началото на речта си след масовото убийство в енорийско школо

Байдън пусна шега за сладолед в началото на речта си след масовото убийство в енорийско школо
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън започна речта си за трагедията със стрелбата, която беше открита в енорийско училище в Нешвил, с шега за сладолед.

„Казвам се Джо Байдън, съпруг съм на д-р Джил Байдън и ядох сладолед с парченца шоколад. Дойдох тук, защото чух, че има сладолед с парченца шоколад. Между другото имам пълен хладилник на последния етаж. Мислите, че се шегувам? Не е така“, каза шефът на Белия дом под смеха на публиката.

След шегата американският лидер коментира стрелбата в енорийското училище, като отбеляза, че данните "какво се е случило и по каква причина" все още се изясняват. Байдън благодари на служителите на реда за светкавичната им реакция, като изрази съболезнования на семействата на засегнатите при инцидента.

Освен това Байдън каза, че отново се е обърнал към Конгреса на САЩ за насърчаване на проектозакон за забрана на оръжията.

Припомняме, в резултат на стрелба в училище в Нешвил бяха убити три деца, както и трима учители. 28-годишната транссексуална жена, Одри Хейл, е открила стрелбата, каза полицията.

Съобщава се, че Хейл е застрелял шестима души, включително три деца. Според полицията тя е възпитаничка на това учебно заведение и е имала подробна карта на сградата, която е използвала при подготовката на престъплението.

Стрелбата е извършена от две полуавтоматични пушки тип АР-15 и пистолет. Според официалната информация 14 минути след получаването на сигнала от спешната служба Хейл е застреляна.

Шефът на полицията Джон Дрейк каза на Лестър Холт, че точните мотиви на стрелеца все още не са известни. Според него жената е стреляла безразборно и е "набелязала случайни ученици в училището".

#Джо Байдън #масово убийство #Тенеси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"