Йотова за руското ядрено оръжие в Беларус: Става все по-опасно и страшно

Йотова за руското ядрено оръжие в Беларус: Става все по-опасно и страшно
Президентство - архив
A A+ A++ A

Става все по-опасно и все по-страшно. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова коментира споразумението за разполагане на руско ядрено оръжие на територията на Беларус. То беше подписано вчера от президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко.

Йотова се включи в традиционното честване-поклонение в София по повод Деня на Тракия. Пред журналисти, цитирана от БТА, тя използва повода с руското ядрено оръжие да заяви, че заедно с президента говорят, че трябва да се стигне до масата на преговорите, за да приключи възможно най-бързо конфликтът в Украйна.

"Това е нашето желание, защото повече въоръжения от всички страни води до непредсказуеми решения, които на практика заплашват вече към сериозна война. Аз се надявам, че все пак ще надделее разумът и в случая става въпрос малко повече за заплахи, отколкото за истински действия. Силно се надявам това да е така", каза Йотова.

Тя за пореден път изказа надежда, че след предсрочните парламентарни избори на 2 април ще има редовно правителство, което "да продължи успешните практики и решения на служебния кабинет". Вицепрезидентът критикува решението броенето на бюлетините да бъде под видеонаблюдение.

"За първи път ще направим този експеримент. Искам да предупредя, че много хора се отказват от участие в секционните избирателни комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението, защото така беше направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето и как ще бъде използвано това. Време е в тази последна седмица преди изборите това да бъде работа не само на Централната избирателна комисия, на всички политически партии, които участват в изборите - да успокоят своите избиратели за това, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдението", каза Йотова.


#Илиана Йотова #ядрено оръжие #Беларус #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »