КАТ с мащабна акция по „холандски модел“ от понеделник

КАТ с мащабна акция по „холандски модел“ от понеделник
При пътно произшествие трябва да се завиши отнемането на точки, е личното мнението на началника на „Пътна полиция“ Богдан Милчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От понеделник от столичния КАТ започват специализирани широкообхватни проверки, съобщи главен инспектор Богдан Милчев, началник на „Пътна полиция“ към СДВР.

По думите му проверките ще бъдат по модел на холандската полиция. Мобилните камери на пешеходните пътеки също ще следят за нарушители.

„Какво означава това? Решаваме, че ще извършваме проверка за алкохол, отиваме на едно голямо кръстовище, 10 полицейски служители с дрегерите, в движение, докато шофьорите са на светофара – ние можем за 30 секунди да проверим едновременно примерно 10 шофьори дали са употребили алкохол. Тоест такива внезапни проверки по широкообхватния метод, със специализирана операция, с контрол, ще се извършват не само за алкохол, но и за наркотици, за нередовни документи“, каза Милчев е ефира на БНТ в петък.

„Нашите мобилни камери ще продължат да стоят в района на пешеходните пътеки. От понеделник досега сме установили 1600 случаи – електронните фишове предстои да им бъдат изпратени през следващата седмица. Като 15 от тези случаи са на шофьори, които са преминавали с над 100 км в района на пешеходни пътеки в населено място“, посочи той.

При пътно произшествие трябва да се завиши отнемането на точки, е личното мнение на началника на „Пътна полиция“ Богдан Милчев.

Една от предлаганите промени в новата наредба за движение по пътищата, качена на страницата на МВР за обсъждане, е да не се отнемат точки при причинена катастрофа. Тя предвижда промени в наказанията при различни нарушения.

В старата наредба се вземат точки за 25 вида нарушения, а в предложената – само за 13. Тези промени обаче тепърва ще се дискутират и променят, твърди гл. инспектор Милчев.

#КАТ #СДВР #Богдан Милчев #Пътна полиция #МВР #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници