Парламентът разисква по икономическия план на правителството

Парламентът разисква по икономическия план на правителството
В парламентарния контрол ще участват още министрите Свилен Нейков, Аню Ангелов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Сергей Игнатов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Редовният петъчен парламентарен контрол ще започне в 9:00 часа с разисквания по питането на депутата от БСП Ваня Добрева към финансовия министър Симеон Дянков за финансирането на БАН.

По програма в контрола е предвидено да вземат участие 10 министри от кабинета, както и министър-председателят Бойко Борисов.

Той ще отговаря на питане на депутата от Коалиция за България Георги Пирински за дългосрочния икономически план на правителството, а премиерът ще има готовност да отговаря в 11:00 часа, предаде БГНЕС.

Министър Дянков ще отговаря и на питанията на червените народни представители Димчо Михалевски и Пенко Атанасов за политиката на правителството за облекчаване на земеделските производители при ползване на горива за селскостопански нужди.

След министър Дянков здравният министър Десислава Атанасова ще отговаря на въпрос на депутата от КБ Антон Кутев за побой над длъжностно лице в болницата в Дулово.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пък ще отговаря на 13 въпроса: за снабдяването на населението с дърва за огрев; провеждането на национален търг за продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд; политиката на Министерството на земеделието и храните след шапната епидемия в България; политиката на правителството за следващата 2013 г. по отношение на гарантиране на националните доплащания за единица площ и инструменти за компенсиране на земеделските производители и др.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще отговаря на въпрос на депутата от Синята коалиция Михаил Михайлов за реставрацията на паметника на Цар Освободител, както и на въпроса за контрола, който упражнява Министерството на културата върху процеса на реставрация на националния паметник на културата – паметника на Цар Освободител.

Социалният министър Тотю Младенов ще отговаря на въпрос на депутата от КБ Ангел Найденов за правилата и критериите за предоставяне и отчитане на еднократна финансова помощ на пострадалите от земетресението в област Перник и др.

В парламентарния контрол ще участват още министрите Свилен Нейков, Аню Ангелов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Сергей Игнатов.

#парламентарен контрол #БСП #Ваня Добрева #Симеон Дянков #Министър на финансите #БАН #Бойко Борисов #министър-председател #Коалиция за България #Георги Пирински #Димчо Михалевски #Пенко Атанасов #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Антон Кутев #КБ #Дулово #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Министерството на земеделието и храните #Вежди Рашидов #министър на културата #Синята коалиция #Михаил Михайлов #Цар Освободител #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Ангел Найденов #Перник #Свилен Нейков #Аню Ангелов #Лиляна Павлова #Томислав Дончев #Сергей Игнатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »