Полицейска акция и в Перник

Полицейска акция и в Перник
A A+ A++ A

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на ОДМВР – Перник. В операцията са включени сили на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция "Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно-пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и автокражбите, притежанието и разпространението на наркотици, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 лица. Установен е 40-годишен перничанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Водач на друг лек автомобил е с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра. Обобщени резултати от спецоперацията ще бъдат предоставени в късния следобед.

#Перник #полицейска акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"