ДКЕВР против задължително месечно отчитане на парното

ДКЕВР против задължително месечно отчитане на парното
Всички методи трябва да бъдат разрешени, стига да бъдат избрани от живеещите в етажната собственост и те да бъдат удовлетворени от него и да могат да го сменят, смята Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Месечното отчитане на сметките на парно не трябва да бъде задължително, а възможен избор на живеещите в етажната собственост, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

„Всички методи трябва да бъдат разрешени, стига да бъдат избрани от живеещите в етажната собственост и те да бъдат удовлетворени от него и да могат да го сменят," заяви председателят на ДКЕВР, цитиран от БГНЕС.

Той обяви, че не би подкрепил нищо задължително, защото според него има нужда от повече свобода.

„Ние говорим за етажна собственост и хората там трябва да се опитат да намерят консенсус какъв е начинът на отчитане на топлинната енергия, която влиза в тяхната сграда," обясни той.

По отношение на това, че сметките трябва да бъдат разбираеми за потребителите, според него в последните години се е направило много, макар да не е достатъчно.

„Сметките съдържат достатъчно информация и не крият никаква информация от потребителя, друг е въпросът доколко е разбираема," обясни ръководителят на енергийния регулатор.

Той смята, че има много какво да се работи по разбираемостта, но това трябва да става в диалог с потребителите.

Ангел Семерджиев обясни, че когато има дистанционно отчитане няма да има прогнозно отчитане.

Председателят на ДКЕВР бе изслушан в комисията за контрол на регулатора за въвеждането на временни цени за достъп до електропреносната и електроразпределителните мрежи.

Участниците в срещата обаче бяха много и резултат от това заседание на комисията нямаше, затова той ще бъде извикан още веднъж.

#ДКЕВР #Ангел Семерджиев #председател на ДКЕВР #парно #дистанционно отчитане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"