Бизнесът си взема ударно 400 млн. лв. от НАП

Бизнесът си взема ударно 400 млн. лв. от НАП
Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Снимка: politika.bg
A A+ A++ A

До края на годината Националната агенция за приходите (НАП) ще възстанови на бизнеса около 400 млн. лв. Данък добавена стойност.

Това заяви пред БНР в четвъртък изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Според Стефанов след разговор с финансовия министър Симеон Дянков и заради задълбочаващата се икономическа криза е преценено, че фирмите имат нужда от свежи средства и заради това НАП ще ускори процедурите по възстановяване на ДДС на коректните данъкоплатци.

До края на ноември 2011 г. НАП е събрала 11.4 млрд. лв. – със 715 млн. лв. повече, отколкото миналата година, уточни директорът на НАП.

Според него до края на годината агенцията ще събере с около 300 млн. лв. по-малко от заложеното, което се дължи най-вече на неточно планираните приходи от осигурителни вноски.

Стефанов каза също, че ако прогнозите на НАП за събираемостта на осигурителните вноски през 2011 г. бяха взети предвид в края на 2010 г., агенцията щеше да изпълни плана за приходите си през тази година на 100%.

За следващата година НАП подготвя образователна програма за деца и ученици, насочена към разяснение на данъчната система и смисъла от данъците, добави Красимир Стефанов.

#Красимир Стефанов #НАП #ДДС #Национална агенция за приходите #данък добавена стойност #Симеон Дянков #финансов министър #бизнес #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"