Митовете и фактите около женския оргазъм

Митовете и фактите около женския оргазъм
A A+ A++ A

Разговорите около женския оргазъм винаги са били в сянка на мъжкия. Изобщо, нашият опит с оргазма е трудно измерим, тъй като това е едно толкова лично преживяване. Въпреки това, има много митове и недоразумения около женския оргазъм, които може да заблудят и да доведат до грешни заключения. В тази статия ще разгледаме някои от най-често срещаните митове за женския оргазъм и ще ги сравним с фактите.

Мит: Женските оргазми са рядкост.

Факт: Всеки човек има потенциала да постигне оргазъм, включително жените. Понякога обаче женският оргазъм може да бъде труден за постигане поради различни причини, като например стрес, ниско самочувствие или физически проблеми. Изследванията показват, че около 75% от жените могат да постигнат оргазъм чрез стимулиране на клитора, а други начини на стимулиране.

Мит: Жените имат по-малко оргазми от мъжете.

Факт: Това е голям мит. Наистина има жени, които трудно постигат оргазъм, но има и жени, които могат да имат множество оргазми. Фактори като индивидуална чувствителност и практика с партньор могат да повлияят върху способността на жените да постигнат оргазъм.

Мит: Женският оргазъм е по-слаб от мъжкия оргазъм.

Факт: Не е вярно. Женският оргазъм може да бъде също толкова интензивен и приятен, колкото мъжкият оргазъм. Някои жени могат да имат оргазми, които са много по-силни и продължителни от мъжките оргазми.

Мит: Само стимулация на клитора може да доведе до женски оргазъм.

Факт: Всъщност има много начини да се постигне женски оргазъм. Въпреки че стимулацията на клитора е много ефективен начин, има и други ерогенни зони като гърдите, вулвата, влагалището и дори някои точки на тялото, които могат да доведат до оргазъм при жените.

Мит: Женските оргазми винаги трябва да бъдат при по-дълги сексуални актове.

Факт: Не е задължително. Женските оргазми могат да бъдат постигнати както при по-дълги сексуални актове, така и при кратки, бързи сексуални инциденти.

Мит: Жените трябва да имат оргазъм при всеки сексуален опит.

Факт: Това не е вярно. Много жени могат да имат сексуално удовлетворение, дори и без да постигнат оргазъм. Изживяването на оргазъм не е задължително за да се насладите на сексуалното си преживяване.

Мит: Само млади жени могат да имат оргазми.

Факт: Това не е вярно. Жените могат да имат оргазми във всяка възраст, като за много от тях опитът и увереността в себе си могат да подобрят способността им да постигнат оргазъм.

Мит: Женският оргазъм е само за удоволствие.

Факт: В допълнение към удоволствието, което донесе на жената, оргазмът може да има и други полезни ефекти. Той може да намали стреса и да повиши настроението, да подобри съня и да укрепи връзката с партньора.

Мит: Женският оргазъм е лесен за фалшифициране.

Факт: Не е вярно. Хората могат да го познаят, като се наблюдават за изменения в дихателните им пътища, лицевия им израз и телесните им движения. По-добре е да се съсредоточите върху комуникацията с партньора си, за да постигнете истински удоволствие и споделите тази интимна преживяване заедно.

Мит: Женският оргазъм е мистериозен и труден за разбиране.

Факт: Всъщност, много от митовете около женския оргазъм идват от липсата на открит разговор за сексуалното здраве на жените. Споделянето на информацията и комуникацията с партньора си може да помогне за постигане на по-добро разбиране и удовлетворение във връзката


#секс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"