Прокуратурата обяви заговор на престъпници, бизнесмени, политици и журналисти срещу Гешев и МВР

Прокуратурата обяви заговор на престъпници, бизнесмени, политици и журналисти срещу Гешев и МВР
Стоп кадър/ФБ/ПРБ
A A+ A++ A

Прокуратурата излезе с бомбастично съобщение за мащабен заговор между престъпници, бизнесмени, политици и журналисти, чиято цел била смяна на началници в МВР и дори на главния прокурор Иван Гешев.

В пресконференцията участваха самият Гешев, директорът на НСлС Борислав Сарафов, директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков и ръководителят на СГП Илияна Кирилова.

Заверата бе представена чрез записи, открити в дома на арестуван по дело за наркотици преди няколко дни. Неговите инициали са Д.Г. В дома му бил открит списък с имена на прокурори, съдии и следователи, озаглавен "Вредители за уволнение". Те са служители на закритите специализирани съд и прокуратура, но в списъка са уточнени и настоящите им длъжности.

По друго дело за издирване е обявен мъж с инициали Т.И., сочен за съмишленик на първия.

При обиските по тези производства са открити бележки и флашки със записи на телефонни разговори. Според описанията на файловете един от участниците в тях е бизнесменът Красимир Каменов – Къро, сочен от години за влиятелна фигура в ъндърграунда. Друг участник е арестуваният Д.Г.

В излъчените записи се споменават имена като "Цецо от Белград", говори се за 400 хил. евро, за да бъде отстранен висш служител на МВР, споменава се името на партия "Продължаваме промяната", а бивш министър е споменат с прякора си.

В част от записите се говори, че Гешев е "пътник". Участниците обсъждат неговото посещение в САЩ. Намеква се, че има организация той да бъде атакуван с компромати, за да бъде оставането му на поста невъзможно.

Записите бяха излъчени от прокуратурата на пресконференция в четвъртък без никакви допълнителни разяснения по тях. Вместо това разследващите се оправдаха, че голяма част от останалите материали били секретни и не можели да ги показват. И заявиха, че всеки сам може да си направи изводи от чутото.

Това частично представяне на доказателствата обаче води единствено до интерпретация на база половинчата информация, гарнирана с внушения.

#прокуратура #заговор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »