Кино "Одеон" залага на 30 вечери с 30 български класики

Кино "Одеон" залага на 30 вечери с 30 български класики
A A+ A++ A

"Филмаутор" отбелязва 30 години от своето създаване с 30 срещи с едни от най-емблематичните български филми. Инициативата "30 вечери с 30 класики" започва на 17 март в кино "Одеон" с "Лачените обувки на незнайния воин" на Рангел Вълчанов. След това всеки петък, в рамките на 30 седмици, ще бъде излъчвана по една българска класика, а прожекцията ще бъде последвана от разговор с творческия ѝ екип.

Да обичаш на инат", "Куче в чекмедже", "Щурец в ухото", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Мъжки времена", "Преброяване на дивите зайци", "Вчера" и "Момчето си отива"са само малка част от доброто български кино, на което зрителите ще могат да се насладят.

Всеки филм ще бъде излъчен в своя оригинален формат, а именно – на лента. Това придава по-различна картина и показва, че истинското кино вълнува не само с историите си, но и с показа си.

"30 вечери с 30 класики" цели да провокира разговор за смисъла на киното. С инициативата си "Филмаутор" ще запознае младата публика с класиките на родното кино, върху които стъпва неговото цялостно развитие, но и ще припомни младостта на поколението, израснало с тези филми.

Всички прожекции ще са с вход свободен, но трябва да бъде взет билет на стойност 0 лв. от касата на киното.

#кино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »